Çekme Karavan Nedir?

WhatsApp Image 2021-10-21 at 10.56.04.jpeg
Çekme Karavan hakkında merak ettiğiniz her şey yazımızda!

Karavan modelleri arasında bulunan Çekme Karavan hakkında aklınıza gelen ağırlıkları, fiyatları, su deposu kaç litre? Aksesuarları neler? Boyutları, fren sistemi, Çekme karavan vergisi varmı? Muayenesi gibi birçok sorunun cevabını blog içeriğimizde sizler için derledik.

Çekme karavan adından da anlaşılacağı üzere motorlu taşıtlar tarafından çekilerek götürülebilen ve Karavan içinde yaşamak için gerekli ekipmanların barındırıldığı karavan tipidir. Bu tarz karavanlar sadece motorlu araçlar ile çekilebilmekte olup karavan donanımında herhangi bir itici kuvvet olarak motor yoktur.

Çekme karavanlar 750 KG altı ve 750 Kilogram üzeri olmak üzere iki türlü üretilmektedir. 750 KG altı olan çekme karavanlar Ekipmanlar dâhil (Mobilya, Ocak, Yatak, Masa, Tuvalet vb.) belirlenen kilogramı geçmemesi gerekmektedir. 750 KG altı karavanlar Vergiye tabi değildir ve B Sınıfı ehliyet ile kullanılmaktadır.

750 KG üzeri araçlarda daha büyük dolaplar, fırın, çamaşır makinesi, gibi birçok ekstra aksesuar eklenebilmektedir. Bu model karavanlar çift dingil olup 3,90 metre üzerinde olabilmektedir. Vergiye tabilerdir.

*Tosbiq 3-80 çekme karavan modelimiz 750 KG altı konseptindedir. Satın almak ve kullanmak için ruhsat almanıza gerek yoktur.

 

Hız Sınırı

Eğer çekme karavanınız varsa hız sınırını aşmamanız gerekmektedir. En güvenli hız sınırı Çekme karavan için 80 km dir. Aracın arkasında bulunan ağırlık yüksek hızlarda sizin sürüşünüzü etkileyeceği için hız sınırını geçmemeyi dikkat etmeniz gerekmektedir.

Çekme Karavan Ruhsat İşlemleri

Çekme karavanlarda özellikle taşıtın ağırlık durumuna göre Vergi ve Ruhsat işlenmektedir. 750 KG altı olan karavanlardan O1 Belgesi ve Çekme karavan satış faturası ile noterden satış yapılabilmektedir. 750 Kg altı karavanlar Vergi ve Muayeneden muaftır. Tosbiq çekme karavan'da 750 kg altı konseptindedir.

Çekme Karavan Eşya Yerleşimi

Güvenli bir yolculuk yapmak istiyorsanız Karavan içinde bulunan eşyaların doğru ve orantılı yerleştirilmiş olması gerekmektedir. Çekme karavan çeken aracın seyir halinde iken olası ani direksiyon ve yol şartlarından dolayı savrulmasının en önemli nedenlerinden birisi de karavan içinde eşyaların tek bir noktada değil karavanın her noktasına eşit ağırlık dağılması ve merkez noktasının belirlenmesi gerekmektedir. Eşyalar dengeli olması gerekmektedir.

Tosbiq 3-80 çekme karavan modelimizin temiz su kapasitesi 125 litredir.

Tosbiq Karavan hakkında daha fazla bilgi almak için
tıklayın!

Görseller:
WhatsApp Image 2021-10-21 at 10.56.04.jpeg
WhatsApp Image 2021-10-21 at 10.57.33.jpeg
WhatsApp Image 2021-10-21 at 10.57.33 (1).jpeg