Karavan Yaşamında İlk Yardım

sadasasd.jpg
Karavan yaşamında ilk yardım önemlidir ve her zaman bir ilk yardım çantası taşımanız gerekmektedir.

Karavan yaşamı; genellikle özgür ruhlu ve şehir hayatından sıkılmış insanlar tarafından tercih edilen, yaşamsal fonksiyonları minimum şekilde karşılayacak yatak, mutfak, tuvalet, duş gibi özelliklere sahip olan hareketli yaşam alanlarıdır. Doğru bir planlanma sayesinde son derece konforlu olabilen bir seyahat biçimidir. Tosbiq karavan hayatını seçtiğinizde, her gün yeni bir deneyim yaşayacağınız ve yeni şeyler öğreneceğiniz günler yaşamaya hazır olun. Karavan hayatında hareket kısıtlaması olmadığı için doğanın güzellikleri, karavan hayatı yaşayan insanların yaşam alanları olmaktadır. Bununla birlikte şehirden uzaklaşma düşüncesiyle yapılan karavan yaşamı veya seyahatlerinde dikkat edilmesi ve bilinmesi gereken hususlar vardır. Bunlardan biri ve en önemlisi ilk yardım bilmektir. Şehirden uzaklaşmak çok cezbedici olsa da bazı olumsuz yanları da vardır.  Bu olumsuz yanlarından bir tanesi şehirden uzakta başınıza bir kaza olayı geldiğinde etrafınızda size kısa sürede yardımcı olabilecek sağlık ekiplerinin olmamasıdır. Bu sebepten dolayı karavanla yaşamayı ve seyahat etmeyi seçtiyseniz mutlaka ve mutlaka ilk yardım eğitimi almanız gerekmektedir.

Karavan Yaşamında İlk Yardımın Önemi

Karavan yaşamında ve seyahatlerinde, insanlar genellikle şehir hayatından sıkıldıkları için doğa ile iç içe olabilecekleri yerleri tercih etmektedir. Doğa ile iç içe olmanın avantajları ve faydaları saymakla bitmez fakat bazı olumsuz yanları da mevcuttur. Karavan seyahatinizde başınıza gelebilecek olası bir kazada hastaneden uzakta olmak bu olumsuzlukların başında gelmektedir. Bu sebeple karavan yaşantısına ya da seyahatine çıkmadan önce herkesin kesinlikle ilk yardım eğitimi alması gerekmektedir. Küçük bir kaza geçirip müdahale edilmediği için büyük sonuçların doğabilme ihtimallerine karşı bu önlemin alınması fazlasıyla önemlidir. İlk yardım eğitimini ilgili kuruluşlara giderek hem genel ilk yardım bilgisi hem de karavanda oluşabilecek olumsuzlukları değerlendirerek bunlar hakkında eğitim almanızda fayda vardır.

İlk yardım hayatımızın her yerinde büyük önem taşımaktadır. Herkesin öğrenmesi ve bilmesi gerekir. Çünkü kazanın büyüklüğü fark etmeksizin doğru zamanda doğru müdahale her zaman hayat kurtarır. Karavan yaşamında başınıza gelebilme ihtimali öngörülen kazalara karşı önlem almanın yanında, kaza olduktan sonra ne yapılması gerektiğini bilmek insanı biraz daha güvende hissettirir. En önemlisi hayat kurtarır. Keyifli vakit geçirmek, yeni yerler görüp, yeni yerler keşfetmek için çıktığınız bu yolda ilk yardım bilgilerini öğrenerek karşınıza çıkan olumsuzluklara rağmen keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

İlk yardım eğitiminin yanı sıra karavanınızda kesinlikle ilaç dolabı ve ilk yardım çantası bulundurmalısınız. Gittiğiniz yere göre içerisine koyacağınız ilaçların ayarlamasını yapmalısınız. Seyahatinizi göl kenarı gibi sulak bir yerde yapacaksanız yanınıza mutlaka sinek ve böceklerden korunmak için sprey alabilirsiniz. Aynı şekilde havanın soğukluğu, sıcaklığı durumuna göre ateşlenme ihtimallerine karşı ateş düşürücü gibi ilaçların ilaç dolabınızda bulundurmalısınız. Bu dolap kolay ve hızlı ulaşılabilecek bir konuma yerleştirilmelidir. Acil durumlarda zaman kaybı yaşamamak için, çocuklar hariç herkes tarafından kolayca ulaşılabilen ve görülen bir yerde olmasının büyük faydası vardır. Bu önlemleri aldıktan sonra rahat bir şekilde seyahatinize çıkabilir ve keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

Her zaman bir ilk yardım çantası taşımanız ve temel ilk yardım tekniklerini bilmelisiniz. İlk yardım çantanızı hazırlarken, çantanın boyutunu ve içinde ne kadar malzeme taşıyabileceğini düşünün. Aşağıda ilk yardım çantanızda bulunması gereken bazı temel öğeleri listeledik:

  • Bandajlar: Yara veya kesiklerinizi kapatmak için farklı boyutlarda bandajlar.
  • Antiseptik: Yara temizleyici, antiseptik solüsyon veya alkol.
  • Sargı bezi: Yaraları sarmanız için kullanabileceğiniz sargı bezleri.
  • Steril gazlı bezler: Yara temizliği ve kapama işlemlerinde kullanılabilir.
  • Makas: Sargı bezlerini kesmek için makas.
  • Eldiven: Hijyen amaçlı eldivenler.
  • Acil durum battaniyesi: Soğuk hava veya yağmurdan korunmak için kullanılabilecek bir battaniye.
  • Termometre: Ateş ölçmek için bir dijital termometre.

Karavan yaşamında, ayrıca doğada meydana gelen acil durumlara karşı hazırlıklı olmalısınız. Doğada karşılaşabileceğiniz acil durumlar için ilk yardım teknikleri hakkında bilgi sahibi olmanız her zaman avantaj sağlar. Karavan yaşamında karşılaşabileceğiniz ve ilk yardım gerektirebilecek olaylar;

  • Yılan ısırığı,
  • Kemik kırılması,
  • Yaralanmalar,
  • Alerjik reaksiyonlar şeklinde sıralanabilir.

Karavan yaşamında ilk yardım önemlidir ve her zaman bir ilk yardım çantası taşımanız gerekmektedir. İlk yardım çantanızın içinde temel malzemelerin yanı sıra, doğada karşılaşabileceğiniz acil durumlar için de bilgi sahibi olmalısınız. Ayrıca, bir acil durum planı hazırlayarak doğada karşılaşabileceğiniz acil durumlara hazırlıklı olabilirsiniz.

Görseller:
sadasasd.jpg