YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN KAMPTA YEMEK YAPMA REHBERİ

tosbiq foti.jpg
Karavanda yemek yapmak zor gibi görülse de Tosbiq Karavan’ın sağladığı kolaylıklarla yemeğinizi keyif alarak yapabilirsiniz.

Karavanda yemek yapmak çoğu insana zor gibi gelir. Evdeki mutfaklarla kıyaslanır ve konfor bakımından yetersiz görülebilir. Aslında diğer mutfaklardan bağımsız bir şekilde değerlendirilmelidir. Çünkü hem büyüklük hem de eşya bakımından aralarında farklar vardır. Mutfaklarda profesyonel aletler ve çeşitli eşyalar kullanılabilirken, karavanda daha çok işlevsel ve çok yer kaplamayan aletlerin kullanılması gerekir. Dar ve küçük bir yerde yemek yapmak birçoğu için korkutucu olsa da bunlarla başa çıkmanın yöntemleri vardır.  Bu bahsedilen durumların hepsi ilk başlarda zorluk çekmenize sebep olabilir. Ama Tosbiq Karavan size evinizdeki mutfağı aratmayacak bir konfor sunduğu için bu korkularınızdan arınmanıza yardımcı olur. Tosbiq Karavan’ın sağladığı kolaylıklarla birlikte yemeklerinizi keyif alarak yapabilirsiniz.

Çekme Karavanda Yemek Yapmanızı Kolaylaştıran Öneriler

Yemek Planlaması

Her işte olduğu gibi yemek yapmadan önce de plan yapmanın büyük faydası vardır. Kaç gün yemek yapacağınızı ve hangi yemekleri yapacağınızı daha önceden belirlemelisiniz. Bu şekilde her şey daha düzenli bir hale gelir. Hangi yemeği yapacağınızı bildiğiniz zaman size en uygun alışveriş listesini hazırlayarak son anda kötü sürprizlerle karşılaşma ihtimalini en aza indirebilirsiniz. Her gün ne yemek yapacağım düşüncesinden kurtulduğunuz için seyahatiniz daha sorunsuz geçecektir.

Malzemelerinin Önceden Hazırlanması

Karavan ile seyahate çıkmadan önce yanınıza alacağınız malzemeleri kullanıma hazır hale getirmelisiniz. Bu sayede hem zamandan hem de malzemeleri hazırlarken kullanacağınız sudan tasarruf edebilirsiniz. Önceden doğramış olduğunuz sebzeler ve soslar ile yemek yaparken büyük kolaylık sağlayabilirsiniz. Çekme karavanla seyahate çıkmadan önce bu tür hazırlıkları yaparsanız sağladığı kolaylık sebebiyle kendinize daha fazla zaman ayırabilirsiniz.

Ocak

Karavan seyahatine çıktınız. Daha önceden yapmış olduğunuz yemek planlamasına uyarak yemeğinizi pişirmek istiyorsunuz. Tosbiq Karavan’ın içerisinde bulunan iki gözlü, gazlı ocak ve gazlı fırını kullanarak lezzetli yemekler pişirebilirsiniz. Soğuk havalarda karavanda yemek pişirmek karavanınızı ısıttığı için avantajlı bir durum haline gelir. Ancak sıcak yaz günlerinde karavanda yemek pişirmek ısıyı arttıracağı için bu durumu yaşamak istemezsiniz. Bu tarz olaylar için yanınıza kamp ocağı alabilirsiniz. Bu sayede yemeklerinizi karavanda ocak kullanarak yapmak yerine açık havada pişirebilirsiniz.

Buzdolabı

Çekme karavan mutfaklarının çoğunda buzdolabı bulunmaz. Bu yüzden kendinize en uygun buzdolabını bulmak için çaba harcamanız gerekebilir. Tosbiq Karavan sizi bu duruma sokmamak için en uygun buzdolabını çekme karavanın içerisinde hazır olarak sizlere sunar. Bu sayede siz, uygun boyut ve voltlardaki karavan buzdolabı arayışına girmeden Tosbiq Karavan’ın size sunmuş olduğu hizmet sayesinde konfor olarak bir sıfır öne geçmiş olursunuz.

Mutfak Temizliği

Karavanda yemek yaparken mutfağın boyutunun küçük ya da büyük olması fark etmeksizin dağınıklık herkesi rahatsız eder. Kirli tabak, tencere ve eşyaları tezgah ya da masanın üstünde kalmasına ve birikmesine izin vermeyin.  Yemek yaparken oluşan bulaşıkları o an temizlemeye özen gösterin. Aynı şekilde yemek yedikten sonra da bulaşıkları yıkayıp yerlerine yerleştirerek gün sonunda büyük çaba harcamak yerine kendinize zaman yaratabilirsiniz.

Kolay ve Pratik Yemek Seçimi

Yemek yaparken daha önce denediğiniz ve yapımı çok uğraştırıcı olmayan yemekler tercih etmeniz sizin için daha avantajlı olacaktır. Yeni yemek tarifleri denemek kulağa güzel gelse de karavanda yemek yapacaksanız bildiğiniz tariflerin çok dışına çıkmamalısınız.  Böylelikle sonucunda ne çıkacağını bilmediğiniz bir yemeği yaptığınızda kötü sürprizlerle karşılaşıp elinizdeki sınırlı malzemeyi kaybetme gibi bir durumunuz olmaz. Tüm bunların yanında internetsiz ortamlarda bulunma ihtimaline karşılık yemek tarifi kitabı veya sizin yazmış olduğunuz yemek tarifleri de işinize yarayabilir.

 

 

 

Görseller:
tosbiq foti.jpg