Tosbiq’imizde neden portatif olanı tercih ediyoruz?

portatif_tuvalet_blog.jpg
Her insanın karavan kültürünün bir olması mümkün değildir. Haliyle TOSBİQ Karavan olarak...

Her bireyin, arkadaş grubunun ve ailenin karavan kültürünün bir olması mümkün değildir. Haliyle TOSBİQ Karavan olarak bizim de kendimize göre bir karavan kültürümüz bulunmakta.

Ve oluşturduğumuz her yeni üründe bu unsurları bir adım ileri taşıyıp geliştirilmiş haliyle sizlere sunmaktan ve yaygınlaşmasından büyük zevk duyuyoruz.

Karavan Tasarım sürecinde üzerinde titizlikle durulması gereken birçok unsur olmasıyla birlikte bugünkü yolculuğumuzda; Piyasada kullanılan tuvalet tipleri hakkında bilgi toplayacağız.

Nedir bu modeller?

Piyasada sıklıkla kullanılan üç model bulunmaktadır. Bunlar;

-Yat Tipi

-Sabit Kasetli

-Portatif/Taşınabilir Kasetli tuvaletlerdir.

YAT TİPİ TUVALET

Deniz araçlarında kullanımı yaygın olan tuvalet tipidir. Bu modeli karavana uyarlamak istersek çalışma prensibini bilmemiz gerekmektedir. Yat tipi tuvaletler kapalı kabine sabit şekilde monte edilir. Atıklar, oluşturulan elektrikli ya da mekanik bir sistem yardımı ile karavan altına monte edilmiş atık su deposuna yönlendirilir. Ortalama hacimleri 200Lt.-300Lt. arası değişmektedir. Atık su tankı taşınabilir olmadığı için aktarma işleminin karavandan çok uzak bir noktaya yapılması mümkün değildir.

Uzun tatil süreçlerinde, tatilinizi bölerek temizlik işlemi için uygun yer bulabilmek kolay olmayacaktır. Doğada bulduğunuz herhangi bir yere bu atıkları bırakmak da doğaya zarar verecektir. Ayrıca maliyeti de diğerlerine nazaran yüksektir.

Tosbiq olarak ürünlerimizi ele aldığımızda hem boyutundan hem de bu derece büyük bir atığın tehlike olarak bize dönebilme ihtimalinden dolayı karavan yapımında bu tip tuvaletleri tercih etmiyoruz.

SABİT KASETLİ TUVALET

Karavanın kapalı tuvalet kabinine monte edilmesiyle kullanılan sabit tuvaletlerdir. Atık kısmı tuvaletin altında bulunan depoda toplanmaktadır.

Depoda biriken atıkların parçalanması ve koku oluşumu önlenmesi için “Karavan Tuvalet Kimyasalı” sıvıları kullanılır. Boşaltım karavanın dışında açılan kapaktan sürgünün çekilerek açılması ile yapılır. Hijyen açısından tercih edilmektedir.

PORTATİF/TAŞINABİLİR KASETLİ TUVALET

Kasetli tuvalet çeşitleri ülkemizde çok tercih edilen karavan tuvalet modelleridir. Genellikle karavanların dışında gördüğümüz servis kapaklarından birisi bu alana aittir. Tek dezavantajı taharet musluğu bulundurmamasıdır. Hacimleri 10Lt.-40Lt. arasında değişmektedir.

Taşınabilir olduğundan dolayı her ortam ve araçta kullanılabilir özelliktedir. Sabit kasetli tuvaletlere kıyasla sahip olduğu yerinden çıkartarak saklama kolaylığı, sunduğu daha fazla alan ile karavancılar arasında ön plana çıkmakta ve tercih edilmektedir. Fiyat açısından da diğer tuvalet tiplerine göre daha uygundur.

Tasarımı iki ana öge; alt ve üst kasetten oluşur. Üst kasette su bulunur. Su kirlendiğinde mandal yardımıyla alt kasete aktarılır. Alt kaset dolduğu zaman ise bu iki kaset arasında bulunan kilit mekanizması sayesinde rahatlıkla alanından çıkabilmektedir.

Sabit kasetli olanlara kıyasla alt kısmı daha küçüktür ve döküm aşamasında yanınızda taşıma avantajı sağlar.  Temizlik ve taşıma esnekliği portatif olanları daha mantıklı bir seçenek yapmaktadır.

Biz de Tosbiq Karavan olarak müşterilerimizin isteğini dinledik ve çekme karavan tasarımlarımızda bu doğrultuda 20 lt portatif tuvaleti tercih ettik. Daha hijyenik bir ortamda her türlü kamp tatilinizi kesintisiz bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Hatta dilerseniz opsiyonel olarak Banyo dıştan ulaşım kapısını tercih edebilirsiniz. Böylelikle wc boşaltım işlemlerinizi daha hızlı ve hijyenik gerçekleştirebilirsiniz.

Tosbiq 3-80 ve Tosbiq 3-80 Trio sizin için çok portatif!

 

 

Görseller:
portatif_tuvalet_blog.jpg